Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

Wees nieuwsgierig. Wees creatief. Wees moedig.

 

Laat kleur het gespreksonderwerp van jouw salon zijn en voel je gemotiveerd om eindeloze tinten te creëren met onze IGORA ROYAL Mixes-collectie, geïnspireerd op PANTONE en opgenomen in onze Essential Looks INSCAPE-collectie.

 

Onze serie Color Talks, die de ware kleurexpertise van onze Global Color Ambassadors benadrukt, duikt in de details achter de trends om jou beproefde tips en trucs te geven. Voel je gesterkt om de kleurspecialist te zijn die je wilt zijn en laat je inspireren om je eigen melanges van aangepaste kleuren te creëren voor elke individuele klant.

 

Hier zie je Arjan Bevers aan het werk met een palet van vrolijke bloementinten, gecentreerd rond een basis van koele as- en cendré-tonen, naast onze IGORA ROYAL Pastelfier, om zijn eigen trendy IGORA ROYAL-mixen te creëren - geïnspireerd door en afgestemd op een officiële PANTONE kleur van de Quintessential-trend.

 

Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

 

“Ik was zo geïnspireerd door Pantone-trends. We doen al een tijdje grijs en rozen, maar hier is een nieuwe versie ervan die zo 2021 is!”

 

– Schwarzkopf Professional Global Colour Ambassador, Arjan Bevers

 

Arjan Bever's belangrijkste kleurkeuzes:

 

Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

Tip 1. Laat je klant zich uniek voelen door een persoonlijk mengsel van kleuren

 

“Het is alsof je een chef-kok in een restaurant bent! Door een beetje kleur toe te voegen met een paar gram van een andere kleur... krijgen we iets wat echt uniek is.”

 

“Mijn tip aan jou is om het kleuren van het haar van je klanten te vieren – praat met je klanten over het mixen en matchen van kleuren. Ze voelen heel speciaal als je iets unieks voor ze maakt.”

 

 

Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

Tip 2. Test verschillende verhoudingen en pas ze aan om de gewenste tint te krijgen

 

“Kleur mengen is net als pannenkoeken bakken! De eerste is nooit perfect, dus probeer en probeer het opnieuw... slechts een kleine aanpassing van de verhouding zal een enorme impact hebben op de kleuren.”

 

Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

Tip 3. Met de IGORA ROYAL Pastelfier creëer je zachte pasteltinten

 

"Bijvoorbeeld, 9-1 gemengd met 6-88 is een echte rode tint, het is als 30 tegen 1 - het is een mooie tint, het is als een snoepachtige roze tint.

 

“...Hier is dezelfde mix maar dan met de Pastelfier. Het is lichter, verdund en echt heel zacht.”

 

Color Talks: Mixtips met Arjan Bevers

Tip 4. Test verhoudingen meerdere keren totdat je tevreden bent met het resultaat. Laat de tinten mengen om een zachtere kleur op de aanzet te creëren

 

“Hier zijn we begonnen met een cendré kleur, 8-11. Het is als een grijze kleur. Ik heb 6-99 toegevoegd, wat een violette toon is (10:1). Daarna hebben we meer gram toegevoegd. Dit is 10:2, dit is 10:3 en dit is 1:1; de kleur wordt meer verzadigd.”

 

Arjan merkt ook op dat kopertinten, zoals 7-77 "zwaar kunnen lijken op de aanzet" - Door 7-77 te mengen met 7-0, kunt u een "zachtere, meer verdunde toon... Het zou heel leuk zijn om de twee kleuren in elkaar over te laten lopen.”

 

Onthoud: de IGORA ROYAL Pastelfier vermindert de pigmentconcentratie en de toonintensiteit, terwijl het poederachtige karakter van de tint wordt versterkt door een zachte, koele toonrichting toe te voegen. Het geeft een extra lift, waardoor kleurspecialisten meer gedempte en pasteltinten aan hun kleurenportfolio kunnen toevoegen.

 

Waar kan ik er meer over lezen?

Beheers elke in-salonservice door trendy te blijven met de nieuwste kleurtips en -trucs en essentiële productkennis op de ASK Education eAcademy: ask-elearning.com.

 

LEES MEER: