Colour Talks: Mixing Tips met Lesley Jennison

Creëer unieke kleuren voor jouw klanten met IGORA ROYAL.

 

Help jouw salon op te vallen en voeg een hefboomwerking toe aan jouw kleurenportfolio door eindeloze tinten te creëren met de IGORA ROYAL Mixes Collection, geïnspireerd door PANTONE en opgenomen in onze Essential Looks INSCAPE Collection.

 

In deze serie Colour Talks laten we de ware kleurexpertise van onze Global Color Ambassadors zien om jou te voeden met tips en trucs om de kleurspecialist te zijn die je wilt zijn, terwijl je het vertrouwen opbouwt om eindeloze kleurmelanges te creëren - perfect geschikt voor elke individuele klant.

 

Hier werkt Lesley Jennison met een palet van organische, aardgebonden kleuren, waarbij ze helder goud en warme chocolade samenbrengt om haar eigen trendy IGORA ROYAL Mixes te creëren - geïnspireerd op en afgestemd op een officiële PANTONE-kleur van de Novel Comfort-trend.

 

Colour Talks: Mixing Tips met Lesley Jennison

 

 

 

Lesley Jennison's belangrijkste kleurkeuzes:

 

Colour Talks: Mixing Tips met Lesley Jennison

Tip 1. Oefen eerst je kleurkennis met filters of verf

 

"De beste manier om te weten hoe je kleuren voor jouw klanten kunt mengen, is door eerst te begrijpen hoe kleuren samenwerken en soms ook hoe kleuren niet samenwerken..."

 

Colour Talks: Mixing Tips met Lesley Jennison

Tip 2. Leer alledaagse inspiratie om te zetten in een op maat gemaakte persoonlijke kleurenmix

 

“Als je inspiratie haalt uit bijvoorbeeld een meubel, gaat het er niet om dat je je zorgen maakt of je precies de juiste kleur krijgt, maar om het trainen van de ogen; het idee dat je een lichtheid en een duisternis kunt zien - en je kunt een tint zien ... als je dat eenmaal hebt, is het heel eenvoudig om elke kleur op maat te maken voor je klant."

 

Colour Talks: Mixing Tips met Lesley Jennison

Tip 3. Ken het Kleurenwiel door en door om met vertrouwen te mixen

 

"We hebben in het gloednieuwe portfolio het mooist gepresenteerde Kleurenwiel... gebruik dit elke dag, ken het door en door en elke dag zal leuk zijn!"

 

Het Kleurenwiel bestrijkt het volledige spectrum van tinten en stelt jou in staat om in één oogopslag te zien hoe kleuren zijn onderverdeeld in warm en koel. Koelere kleuren verschijnen aan de linkerkant, terwijl de warmere tinten aan de rechterkant staan. Het specifieke IGORA ROYAL-Kleurenwiel geeft ook een duidelijk overzicht van waar elke IGORA ROYAL-tint binnen het spectrum valt.

 

Onthoud: het Kleurenwiel speelt een sleutelrol bij het mixen van de juiste formule voor elke klant. Kleuren direct tegenover elkaar of met dezelfde intensiteit heffen elkaar op. Grotere of kleinere sterktes van een tegengestelde kleur zullen een subtieler effect creëren, door een tegengestelde tint iets naar beneden te halen of een toonvariatie te intensiveren.

 

"Het Kleurenwiel is de belangrijkste haarwetenschap! Het is van onschatbare waarde wanneer we kleurcorrecties uitvoeren om ervoor te zorgen dat we de juiste complementaire toon mengen... hoe beter je de kleuren op het wiel kent, hoe beter je kunt voorspellen hoe je mixen werken echt als je ze op het haar aanbrengt"

 

– Schwarzkopf Professional Global Colour Ambassador, Lesley Jennison

 

Verken het kleurenwiel meer in detail

 

Waar kan ik meer lezen?

Beheers elke in-salonbehandeling door trendy te blijven met de nieuwste kleurtips en -trucs en essentiële productkennis op de ASK Education eAcademy: ask-elearning.com.

 

LEES MEER: