#Hairartist: Maak kennis met Global Editorial Ambassador Tyler Johnston

Om te kunnen innoveren gelooft Schwarzkopf Professional echt in samenwerking. Daarom kiezen ze ervoor om nauw samen te werken met een aantal hoog aangeschreven kappers uit de branche, waaronder de beroemde sessiestyliste, Tyler Johnston (@tylerjohnstonhair), Global Editorial Ambassador.


Zoals vele gerenommeerde haarartiesten begon Tyler zijn roemrijke carrière bij Vidal Sassoon. Dit was in de jaren tachtig, toen de kappersbranche net begon te bruizen,opbloeiend naar een hoog niveau van creativiteit. Snel vooruit in zijn carrière, werd Tyler vervolgens Art Director voor een prestigieuze London Salon. Na zes jaar druk met het verbeteren van zijn technische expertise in deze spraakmakende functie - terwijl hij ook werkte aan seizoensgebonden modecollecties en tv-commercials - maakte hij de overstap naar fulltime freelance-werk en werd hij een van de meest gewildestylisten in de branche stylisten.


Oorspronkelijk afkomstig uit Manchester, brengt Tyler een op straat gebaseerde stijl en avontuurlijke creativiteit in zijn werk, waarin hij sterke stijlen creëert die de verfijnde schoonheid van geavanceerde mode combineert met de rauwheid van de hedendaagse stedelijke scène. Hoewel vaak omringd door een levensstijl van beroemdheden, blijft Tyler met beide voeten op de grond staan en citeert hij "onvolkomenheden" en "echtheid" als grote bronnen van inspiratie voor zijn werk.


"Real is what interests and inspires me; it’s the thread that runs through
my life and my work..."

– Tyler Johnston


Als Schwarzkopf Professionals Global Editorial Ambassador houdt Tyler de vinger aan de pols bij opkomende trends en virale bewegingen. Gecombineerd met zijn wereldwijde reizen als freelance stylist, is hij in staat om naar het grotere modebeeld te kijken om de trends van morgen echt te vertalen naar de realiteit van vandaag.

 

Dit is de reden waarom zijn stylingadvies en haarexpertise op grote schaal wordt gebruikt door een aantal lijnen van Schwarzkopf Professional; onlangs werkte hij achter de schermen bij tbh - true beautiful honest, waar hij een foto-ready authentieke afwerking creëerde die perfect het multidimensionale kleurenassortiment van het merk weergaf.

 

#Hairartist: Maak kennis met Global Editorial Ambassador Tyler Johnston

 

Tyler is ook verantwoordelijk voor de baanbrekende styling in de halfjaarlijkse trendcollecties Essential Looks van Schwarzkopf Professional; hij is een essentieel onderdeel van het wereldwijde team, naast Creative Director Simon Ellis (@thesimonellis), Global Color Ambassador Lesley Jennison (@lesleyjennison), Global Styling Ambassador Richard Ashforth (@richardashforth), evenals Styling Ambassador Joana Neves (@joananeves) en BLONDME Ambassador Jack Howard (@jackhowardcolor). Samen creëren ze de volgende generatie trends; hoe de coupe de kleur kan aanvullen en hoe de finish kan werken met de algehele fashion-look.

 

 

Tyler is ook aanwezig op de castings van Essential Looks, waar hij het team ondersteunt bij het vinden van de juiste modellen voor elke look, hij beoordeelt zorgvuldig de haarkwaliteit en algehele geschiktheid van de modellen voor een specifieke make-over, rekening houdend met de kleureisen en styling. Als onderdeel van het proces deelt Tyler ook input over de nieuwste wereldwijde trends die hij tijdens fashion weeks en uit de wereld van beroemdheden heeft gezien, maar waar hij echt van in zijn element komt, is wanneer hij die trends in knip- en finishtechnieken vertaalt, zodat kappers het zelf kunnen creëren in hun eigen salons, voor hun eigen klanten - dat is de essentie van Essential Looks.


Ontdek het portfolio en de indrukwekkende klant van Tyler Johnston op Instagram: @tylerjohnstonhair en voor diepgaande productkennis en kappers knowhow, zorg dat u een geregistreerde gebruiker bent op de ASK Education eAcademy: ask-elearning.com.

 

LEES MEER: