Waar of niet waar: 5 veelvoorkomende mythes over haar en hoofdhuid ontkracht

Het is tijd om haarmythen te scheiden van haarfeiten.

 

Er zijn veel kletspraatjes als het gaat om haar-, huid- en hoofdhuidverzorging, waarbij tegenstrijdige informatie vaak online wordt gedeeld. Met dat in gedachten duikt ons opleidingsteam in 5 van de meest voorkomende mythen over haar en hoofdhuid om de waarheid (en de wetenschap) erachter te onthullen.

 

Waar of niet waar: 5 veelvoorkomende mythes over haar en hoofdhuid ontkracht

MYTHE #1: Elke dag wassen is slecht voor de hoofdhuid en de conditie van het haar

NIET WAAR. Er is niets mis mee om elke dag je haar te wassen wanneer de juiste producten worden gebruikt. We raden je echter aan om na het reinigen een goede verzorgingsroutine aan te wennen, omdat de shampoos op dit gebied beperkt kunnen zijn. Denk hier eens over na in termen van gezichtsverzorging: eerst reinigen we, daarna verzorgen. Zorg dus dat je ook na het wassen de juiste conditioner of treatment gebruikt. Voor degenen die hun haar vaker wassen of last hebben van een droge of gevoelige hoofdhuid, probeer onze SCALP CLINIX Soothing-reeks - het bevat Allantoïne, Bisabolol en Panthenol om het vochtgehalte van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en een rustgevend gevoel te geven.

 

MYTHE #2: Je haar en hoofdhuid kunnen 'verslaafd' raken aan een verzorgingsproduct

NIET WAAR. Het haar en de hoofdhuid worden niet afhankelijk van bepaalde verzorgingsproducten, dus die hoeven ook niet na een bepaalde tijd vervangen te worden!

 

Waar of niet waar: 5 veelvoorkomende mythes over haar en hoofdhuid ontkracht

MYTHE #3: Het gebruik van de verkeerde verzorgingsproducten kan leiden tot een onaangenaam gevoel op de hoofdhuid

WAAR. Voordat je jouw haarverzorgingsproducten de schuld gaat geven, is het belangrijk om de redenen achter symptomen, zoals een jeukende, strakke of onevenwichtige hoofdhuid, te begrijpen. Ten eerste moet je hiervoor medische redenen – bijvoorbeeld atopische dermatitis of psoriasis – uitsluiten, evenals eventuele omgevingsinvloeden, zoals een droog klimaat of een hoge mate van luchtvervuiling. Dan kun je nadenken over de producten die worden gebruikt. Het verkeerd aanbrengen van verzorgingsproducten of het gebruik van reinigingsproducten met hennep-ingrediënten kan bijvoorbeeld ook leiden tot irritatie en jeuk. Probeer in deze gevallen van aanpak te veranderen en een mildere shampoo en conditioner te gebruiken.

 

MYTHE #4: Haarverzorging moet je met de seizoenen mee afwisselen vanwege temperatuurveranderingen

WAAR. In de winter veroorzaakt het extreme klimaat problemen voor de huid en dus ook voor de hoofdhuid. Vooral de koude en droge lucht buiten, in combinatie met de warme en droge lucht binnen, kan leiden tot een droge hoofdhuid. Wanneer de hoofdhuid uitdroogt, kan deze strak, jeukend en vatbaar voor schilfering worden. In deze gevallen wordt aanbevolen om lange, warme douches te nemen en/of een haar- en hoofdhuidverzorgingsroutine in te voeren, zoals SCALP CLINIX Flake Control – geformuleerd met Octopirox, het werkt zacht maar effectief tegen roos en helpt nieuwe roosschilfers te voorkomen. vormen.

 

Waar of niet waar: 5 veelvoorkomende mythes over haar en hoofdhuid ontkracht

Hoe onschuldig het ook klinkt, het dragen van een hoed in de winter kan ertoe leiden dat het microbioom van de hoofdhuid uit balans raakt. Hoewel een hoed beschermt tegen droge lucht, kan er zich een microklimaat vormen als het niet goed wordt geventileerd, wat leidt tot hoofdhuidaandoeningen.

 

Bestrijd een slechte hoofdhuidconditie met exfoliërende producten zoals SCALP CLINIX Pre-Shampoo Scrub - met Biotic Technology en Microbiome Active exfolieert het zachtjes dode huidcellen en bereidt het de hoofdhuid voor op reiniging, waarbij eventuele resten worden verwijderd, terwijl het de poriën opent*.

 

*Niet gebruiken op een geïrriteerde hoofdhuid

 

Waar of niet waar: 5 veelvoorkomende mythes over haar en hoofdhuid ontkracht

MYTHE #5: Genen, stress en voeding kunnen de conditie van het haar en de hoofdhuid beïnvloeden

WAAR. Kortom, het gaat erom het lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft door middel van een gezond en uitgebalanceerd dieet om de hoofdhuid en het haar op de best mogelijke manier te ondersteunen. Elke dag worden onze huid en haar blootgesteld aan een veelvoud van verschillende stressfactoren, zoals schadelijke bacteriën, milieuvervuiling of teveel UV-licht. Om dergelijke factoren tegen te gaan, zouden vitamines, antioxidanten en mineralen een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding moeten zijn; daar horen ook meervoudig onverzadigde vetzuren bij, omdat ze belangrijk zijn voor een gezonde huidbarrière.

 

Antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen in de cellen en helpen daardoor de haarwortels vitaal te houden. Uiteindelijk zijn vitamines en mineralen essentieel omdat ze verschillende processen in onze cellen in stand houden die ook de hoofdhuid en de haarzakjes ten goede komen.

 

Ontdek onze meest geavanceerde en persoonlijke huidverzorging voor hoofdhuid en haar

Leer meer over de delicate aard van de hoofdhuid en hoe deze de basis vormt voor mooi haar met een schat aan informatie van SCALP CLINIX. Het SCALP CLINIX-assortiment is ontwikkeld door onze Aziatische laboratoria om jou de beste ervaring voor de hoofdhuid te bieden en is samengesteld met toegewijde, op huidverzorging geïnspireerde ingrediënten met persoonlijke routines die beschikbaar zijn van salon tot thuis.

 

LEES MEER: