Top


ADVIES - Welke factoren kunnen leiden tot schade aan het haar?

Welke factoren kunnen leiden tot schade aan het haar?

Het is belangrijk te begrijpen welke factoren kunnen bijdragen aan haarbeschadiging, om vervolgens de beste behandelingen te kunnen aanraden aan uw klanten.

Als deel van een consultatie en met name voordat u gaat kleuren, is het belangrijk om de conditie van het haar te analyseren voordat u start met een behandeling.

Wist u dat de schaal-achtige structuur van de cuticula normaal ongeveer tien lagen van cellen heeft - in beschadigd haar breken deze vaak af, wat resulteert in minder lagen, verzwakking van het haar zelf en het verminderen van de laag van bescherming rond de cortex. Beschadigde cuticula's verspreiden zich en breiden uit, waardoor de cortex blootgesteld, gedestabiliseerd is en verzorging nodig heeft.

Haarverzorgingsproducten zijn meestal samengesteld oo een bepaald probleem op te lossen. Daarom varieert de intensiteit; een lichte vorm kan waarschijnlijk thuis behandeld worden, terwijl serieuze chemische schade vraagt om een professioneel advies en behandeling.

Mechanische Invloeden
Inclusief kammen, achterover kammen en het gebruik van een haarkruller. Hiermee wordt tegen de haar cuticles gewreven, waardoor het haar schilfert en breekt. Nat haar is extra gevoelig omdat de cuticles opgezwollen zijn, waardoor de binnenste cortex mogelijk bloot ligt. Overmatig borstelen kan leiden tot traction alopecia en droog en broos haar kan afbreken.

Omgeving
Licht (UV en zichtbaar licht), zout en chloorwater. Ze kunnen allemaal bijdragen aan de afbreuk van de chemische bindingen in de haarstructuur. Hitte van zonlicht kan het haar uitdrogen en gevoelig maken voor schade.

Hitte
Gebruik van een krulijzer, droger of droogkap. Hitte breekt de tijdelijke bindingen af die de polypeptide kettingen in het haar bij elkaar houden. Het haar kan dan in een nieuwe stijl gevormd worden. Overblootstelling aan hitte kan de structuur van het haar onherstelbaar beschadigen en hoofdhuidschade veroorzaken, wat leidt tot haarverlies.

Chemische Invloeden
Kleuren, bleken en permanenten. Deze penetreren de buitenste beschermende cuticle, om direct de binnenste cortex te raken. Permanente chemicaliën breken de disulfate bindingen af die de polypeptide kettingen van keratine bij elkaar houden. Ernstige schade kan ontstaan wanneer het haar te lang worden blootgesteld aan deze chemicaliën.

Vochtigheid
Een vochtige omgeving opent de poriën en cuticles waardoor ze bloot staan aan schadelijke invloeden.

Gezondheid

Ongezond haar kan wijzen op een gezondheidsprobleem of een slecht dieet. Daarnaast kunnen drugs een directe invloed hebben op de haarconditie. Zwangere vrouwen, of vrouwen die de anticonceptiepil slikken, hebben vaak erg gezond haar, omdat oestrogeen een belangrijke rol speelt in de groei en gezondheid van het haar. Chemotherapie daarentegen, geeft schadelijke stoffen vrij, die haarvernieuwing verstoren.

Als uw klant tekenen van haar schade heeft, gebruikt u de perfecte BC Fibre Force salon therapie voor totale haarvernieuwing. De juiste combinatie van producten uit deze lijn zal de innerlijke kracht van elke haar reconstrueren op cellulair niveau, het herstellen van vitaliteit, veerkracht en elasticiteit - het creëren van de perfecte basis voor toekomstige diensten. 

ADVIES - Wordt een BC Hair Therapist

Wordt een BC Hair Therapist

Creëer een innovatieve en uitgebreide verzorgingsomgeving in jouw salon...

ADVIES - Begrijp je klanten

Back to basics: Begrijp je klanten

Verschillende soorten klanten begrijpen is een belangrijk onderdeel van de consultatie...

HAARVERZORGING

HAARVERZORGING

Verwen je haar en geef het de verzorging die het verdient met onze verschillende in-salon haarproducten, treatments en verzorgingsrituelen...