Werk jouw skills bij: begrijp aromatherapie en essentiele olien

#WARESCHOONHEID is meer dan een voldoenende look, het is de innerlijke harmonie die een persoon van binnuit uitstraalt; dit is waarom - geinspireerd door moderne aromatherapie - Oil Ultime aromatische Essentiele Olien in de salon gebruikt. Klanten worden meegenomen op een sensationele reis om haar en geest te HERbalanceren voor ware schoonheid van binnenuit...

...wat is aromatherapie en hoe werken essentiele olien?

 

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie maakt gebruik van geneeskrachtige planten en kruiden en wordt al sinds oudsher toegepast door verschillende culturen. Aromatherapie is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke essentiële oliën, die een positieve invloed op lichaam en geest hebben en die onder andere via reuk worden waargenomen.


Wat zijn essentiele olien?

Essentiële oliën zijn aromatische, vluchtige extracten die meestal worden gedistilleerd uit kruiden, citrusvruchten, bloemen en bladeren en takken van bomen. Deze oliën
worden gebruikt vanwege hun medicinale en therapeutische eigenschappen en kunnen afhankelijk van het doel op verschillende manieren worden vermengd:


Hoe heeft iemands gemoedstoestand invloed op zijn/haar welzijn of schoonheid?

Als we ontspannen en in een goede gemoedstoestand zijn, bevindt ons lichaam zich in de zogenaamde ‘oplaadmodus’. De bloedsomloop en lymfecirculatie verbeteren, zodat cellen groeien en zich vernieuwen en energie wordt opgeslagen. Als we boos of gestrest zijn, schakelt het lichaam over op de vlucht- of vechtmodus. De bloeddruk en het glucosegehalte in het bloed stijgen, de bloedtoevoer naar spijsverteringsorganen
en de huid vermindert en de vernieuwing en groei van cellen wordt geremd.

 

Afhankelijk van hoelang het lichaam zich in deze modus bevindt, heeft dit een negatief effect op onze gezondheid en schoonheid. Als we ons lichaam met essentiële oliën verzorgen, zorgt de heerlijke, natuurlijke geur voor een gelukkig en ontspannen gevoel en schakelt het lichaam over op de oplaadmodus, wat leidt tot een betere gezondheid en een schoonheid die van binnen uitstraalt.

 

Hoe gebruikt Oil Ultime aromatherapie en essentiele olien?

De Oil-Ultime Haromonie Ceremonie wordt mogelijk gemaakt door de essentiele olien om een luxueuze, verdompelende en individuele service te bieden. Voor een ervaring op maat kunnen klanten kiezen tussen Relaxing en Energizing om hun harmonie ceremonie te personaliseren.

 

Oil Ultime Essential Oil Relaxing

Oil Ultime Essential Oil Relaxing is een weldadige combinatie van oliën met kalmerende aromatische lavendel- en jasmijnolie die angst en spanningen verminderen. Deze oliën hebben een positief effect op negatieve gevoelens en zorgen voor geestelijke balans.

 • Jasmijn
  Jasmijnbloemen worden ‘s nachts of vroeg in de ochtend met de hand geplukt voor een rijke oogst aan essentiële olie. Het extract van jasmijnbloemen is een van de duurste essentiële oliën en wordt daarom ook wel de Koning der oliën genoemd. De zoete en frisse geur vermindert angst en zorgt voor een ontspannen en gelukkig  gevoel.
 • Lavendel
  Lavendelolie wordt gedistilleerd uit de bloemen en heeft een krachtige kalmerende werking. Lavendelolie heeft een sterke, herkenbare geur en wordt breed toegepast. Het heeft een rustgevende werking, vermindert angst en zorgt voor een betere geestelijke balans. Ook kan het worden gebruikt bij slaapproblemen.

Oil Ultime Essential Oil Energizing

Oil Ultime Essential Oil Energizing met de weldadige aromatische olie van ylang-ylang en mandarijn helpt tegen vermoeidheid en stress. Zorgt voor een verkwikkende ervaring die positief denken stimuleert en de gemoedstoestand verbetert.

 • Ylang Ylang
  Deze essentiële olie uit Indonesie wordt gewonnen uit de verse bloemen van de Canangaboom en heeft een rijke bloemengeur. De olie is effectief tegen depressieve, mentale en fysieke spanning en vermindert stress. Voor sommigen is het de favoriete geur voor mannen, doordat ze hierdoor vrouwelijker overkomen.
 • Mandarijn
  Mandarijnolie wordt gewonnen uit de schil van deze kleine citrusvrucht uit China. De olie heeft een aangename milde, rijke, zoete en fruitige geur. Mandarijnolie heeft een positief effect op somberheid, geeft energie en vermindert angstgevoelens. 

Bekijk hier hoe onze brand ambassadeur en aromatherapie expert, Kazue gill, het Oil-Ultime harmonie ceremonie doorloopt met het ASK team, waarin ze uitlegt hoe je je klanten kunt helpen ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven:

 

 

Voor meer informatie over aromatherapie en het gebruik van essentiele olien, ontdek ons interview met brand ambassadeur Kazue Gill...

 

meer tags